28. říjen - II. ročník Pochodu Viliama Havrdy

28. říjen - II. ročník Pochodu Viliama Havrdy

Dne 28.10.2023 proběhl první ročník turistického pochodu „Pochod Viliama Havrdy“, kde se nás sešlo úžasných 77. V letošním roce plánuje obec Cotkytle uspořádat druhý ročník tohoto pochodu, který se uskuteční v pondělí dne 28.10.2024 od 09:00 hodin. Překonáme loňskou účast?

Zahájení je plánované v obci Cotkytle – Janoušov u místní kapličky. Odtud ve směru na obec Cotkytle k domu Cotkytle – Janoušov čp. 17. Dále po lesní cestě do údolí k místní vodoteči a po pravém břehu vodoteče směrem k Pavlově dolu a přístřešku u potoka Březná. Následně vpravo po cyklotrase č. 521 ve směru na Drozdovskou Pilu až k Hostinci U Záruby, kde bude kontrolní bod a prostor na občerstvení.

Pochod bude pokračovat po žluté turistické trase „Cesta nepokořených“ k bodu záchrany OU 017, dále po zpevněné asfaltové cestě a žluté turistické trase k odbočce Pod Janoušovem směrem do Cotkytle – Janoušova do cíle, který bude situován opět u kapličky. Celý okruh je dlouhý cca 8 km, přibližná trasa je vyznačena na mapce na odkaze https://mapy.cz/s/peremakeju , a také ji obdržíte na startu pochodu.

❗️V mapách se bohužel nezobrazuje část lesní cesty, po které pochod povede a proto nám mapa vytváří nesprávnou spojnici mezi startem a bodem č.8. Držte se tedy prosím číselných bodů, které jsou vyznačeny správně.❗️

Celá trasa bude značena přímo v terénu.

Startovné je ve výší 50,-Kč a bude vybíráno na startu pochodu.

Při předchozí registraci na emailu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., předmět Pochod Viliama Havrdy, nejpozději do 24.10.2024, obdržíte na startu malé občerstvení, diplom a medaili v cíli. Při pozdější registraci nemusí být zaručeno dostatečné množství medailí! Do registračního emailu stačí uvést počet účastníků. PROSÍM, přihlášku berte jako závaznou!

Akce se koná za každého počasí.

Těšíme se na Vás.

241010 pochod1