Desátý ročník motosrazu pokořil dosavadní rekordy

Desátý ročník motosrazu pokořil dosavadní rekordy

Na motosraz v Lukové 13. až 15. srpna, pořádaný týmy Motobigbang a Inslanders, dorazilo jednoznačně nejvíc motocyklů v historii, a to přes 400. „Přijela spousta unikátních motorek, asi tak ze sedmdesáti procent Harley Davidson," říká motorkář a pořadatel Jirka Šípek. Podívat se přišlo kolem půldruhého tisíce návštěvníků.

Veřejnost si mohla silné stroje prohlédnout nejen přímo v areálu motosrazu, ale také během spanilé jízdy, na kterou se vydaly asi dvě stovky motorek v sobotu po poledni. Vyjížďka směřovala přes Damníkov, Lanškroun, Ostrov, Dolní Dobrouč, Letohrad, Šedivec, Jablonné, Čenkovice, Výprachtice a zpět do Lukové.

„Ze směru od Horní Čermné právě projela kolona cca 200 motorek kolem Doty v Lanškrouně. Jezdci vpředu nám naznačili, že máme zpomalit. Nakonec jsme zastavili a v klidu je pustili, i když to vůbec nebylo třeba, protože kolona jela krásně ve svým pruhu (až asi na 2 výjimky, který trochu přesahovaly). Motorkáři nám zamávali, poděkovali. Vše naprosto bez problemů...," reagoval jeden z uživatelů Facebooku. A pochvalných slov za bezpečnou a spořádanou jízdu během vyjížďky bylo víc.

Zábava byla v plném proudu už od pátku, kdy předvedl show trialový jezdec Martin Matějíček a vystoupily kapely Způdy, Alkehol a Hadron. V sobotu pak následovaly soutěže, v nichž se motorkáři navzájem hecovali kdo z koho. Značný zájem vzbudila kaskaderská show Míry Freye na Hondě CBR 600 a Jardy Janovského na Harley Davidson. Večer pokračoval ve znamení kapel, mezi nimiž opět nechyběl Rammstein Tribute.

Zájem o lukovský motosraz rok od roku stoupá, sjíždějí se na něj motorkáři nejen z Česka. A slova chvály zní ze všech stran. Někteří dokonce prohlašují, že je nejlepší v republice. Na závěr citujeme jednu z účastnic: „Skvělé! Poklona pořadatelům. Bylo fajn."

Marie Hrynečková