Zastupitelé projednají i stavbu stezky kolem budoucího biotopu

Zastupitelé projednají i stavbu stezky kolem budoucího biotopu

Na programu středečního zastupitelstva je mimo jiné rozpočtové opatření, které vyčlení 5 milionů korun z letošního rozpočtu na stavbu stezky pro pěší a cyklisty kolem areálu koupaliště (na vizualizaci je pod číslem 8). „Stezka vedená souběžně se silnicí odklání chodce a cyklisty směřující dál do rekreační oblasti Lanškrounské rybníky mimo sportovně rekreační areál koupaliště. Předpoklad zahájení stavby 10/2024, dokončení nejpozději 04/2025,“ píše se v podkladech pro zastupitele.

V už schváleném rozpočtu je 5 milionů vyčleněných na výstavbu hráze k biotopu. Ke konci srpna z nich bylo dle plnění rozpočtu vyčerpáno 52 tisíc korun.

Součástí podkladů na zastupitelstvo je i projektová karta k biotopu. V ní je uvedeno, že koupací biotop by měl stát 72,2 milionů korun. Předpokládané náklady na rekonstrukci restaurace jsou 15 milionů korun a na vybudování parkoviště dalších 16 milionů korun. Ohlas na sociálních sítích vzbudila pro a proti, které úřad v dokumentu uvedl. „Matice vlivů je zajímavá: Co brání dosažení cíle: názory veřejnosti. Co podporuje dosažení cíle: politická vůle. Co mi z toho plyne: politici dělají něco, co jejich voliči nechtějí,“ napsal na facebooku bývalý zastupitel Tomáš Janouch. V kolonce „Co brání dosažení cíle“ je kromě názorů veřejnosti i náročnost přípravy a koordinace. V kolonce „Co podporuje dosažení cíle“ pak podpora veřejnosti.

O biotopu se jednalo i na zatím posledním zastupitelstvu v červnu, kdy koaliční těsná většina jedenácti hlasy odmítla referendum, které v petici požadovalo 1200 lidí.

Zastupitelstvo se uskuteční ve středu 18. září od 16 hodin v L´Artu a je přístupné veřejnosti.

Matěj Brýdl
Vizualizace: lanskroun.eu