Co mají společného: trhankový chléb, mrkváč malinový, pirátská klobása a ochucené škvařené sádlo?

mrkvac_malinovyVšechny tyto výrobky jsou vyráběny zdejšími firmami a letos získaly ocenění MLS Pardubického kraje 2012. Hodnotitelé posuzovali 130 výrobků od 33 výrobců, přičemž kategorie pekařských výrobků a tepelně opracovaných masných výrobků byly zastoupeny nejsilněji.


Oceněné výrobky - trhankový chléb a mrkváč malinový - jsou produkty Pekařství a cukrářství Sázava s.r.o. „Jsme potěšeni, že odborná komise ocenila právě dvě naše novinky“, říká jednatel společnosti Pekárna Sázava Dalibor Matějík. „Zvláště Trhankový chléb nám udělal velikou radost. Je nazýván nejzdravějším ze všech chlebů a obsahuje suroviny z našeho regionu. Žitná trhanka a žitná mouka je od našeho partnera Mlýny Voženílek z Předměřic nad Labem“, dodává Jiří Kollert. Chléb je zcela bez konzervantů a stabilizátorů a je připravován tradičním třístupňovým vedením žitných kvasů. Mrkváč malinový byl uveden na trh teprve nedávno, koncem měsíce dubna. Mrkvové těsto, které se v prodejnách našeho regionu objevilo poprvé, je trvanlivější a zdravější, než běžné jemné pečivo.
Společnost Jatka Lanškroun s.r.o. svými výrobky v soutěži uspěla už v minulosti. Z její produkce letos hodnotitelé ocenili titulem MLS Pardubického kraje škvařené sádlo ochucené a pirátskou klobásu.


Marie Hrynečková