Na otázku, jestli není poněkud riskantní otevřít takový podnik v obci s přibližně 1400 obyvateli, odpověděl jednoznačně: „Budeme se snažit zaujmout nejen místní klientelu, ale i lidi ze širokého okolí.“ Poté dodal kuchař, že by k úspěchu měla pomoci propracovaná domácí kuchyně, připravovaná výhradně z čerstvých surovin. „Vše je ale založeno na příjemném prostředí bez cigaretového kouře,“ nezapomněl dodat provozovatel.První dubnový víkend byla v Dolní Čermné otevřena nová nekuřácká restaurace a kavárna s cukrárnou. Místní pizzerie se po stavebních úpravách proměnila na dva samostatné celky.
U příležitosti zahájení provozu probíhaly v restauraci steakové hody a podle slov provozovatele, by se podobné akce měly pravidelně opakovat.
Kavárna by měla naopak uspokojit ty, kteří mají chuť na sladké, anebo chtějí relaxovat u kávy. Za zmínění stojí zajisté i letní venkovní sezení, které by měli ocenit především kolemjedoucí turisté. Umožňuje pohodlný odpočinek v bezprostřední blízkosti svých bicyklů, nebo jiných dopravních prostředků.
Miroslav Tejkl
https://www.lanskrounsko.cz/en/bulletin/2026-nekuracka-zarizeni-i-v-dolni-cermne#sigProId90c549ade6