Automobilový závod GMS Albrechtický kopec - 4. Memoriál Jiřího Lose

Automobilový závod GMS Albrechtický kopec - 4. Memoriál Jiřího Lose

Na startu závodu do vrchu Albrechtický kopec letos (17. a 18. 8.) stanulo 114 jezdců z Čech, Slovenska, Rakouska a Německa, aby na čtyřkilometrové trati se sedmnácti zatáčkami zabojovali o co nejlepší umístění.

Připraven byl bohatý doprovodný program - představení špičkových českých motocyklových jezdců i posádky silniční sajdkáry SIDECAR FI a také ukázkové jízdy legendárních vozů Porsche. Byla to lahůdka pro diváky, kterých letos přišlo opravdu hodně, přestože počasí nebylo právě ideální. Téměř celé sobotní odpoledne propršelo, neděle se už ale obešla bez deště.

V prvním dnu jezdci odjezdili plánované tréninkové i závodní jízdy. V neděli krátce před 14. hodinou závod předčasně ukončila smrtelná dopravní nehoda, kdy těsně za zatáčkou „u jeptišek" havaroval závodní speciál se startovním číslem 33.

Ani letos se žádnému z pilotů nepodařilo pokořit traťový rekord z roku 2021, který drží Miloš Beneš na Oselle FA30 s časem 1:28:57.

Podle výsledků zveřejněných na https://online.timing.sk/hillclimb/absolute?Pretek=476 dosáhl celkově nejlepšího času Tomáš Košek (start. č. 105) s Mitsubishi EVO 6, druhý nejrychlejší byl Ondřej Chytil (start. č. 33) se speciálem Martini F2 a třetí byl Pavel Ulman (start. č. 104) s BMW M3 E36.

Text: Marie Hrynečková
Foto: Víťa Heger a Jacopo

Foto:
1 - První místo získal Tomáš Košek (start. č. 105) s Mitsubishi EVO 6.
2 - Druhé místo obsadil Ondřej Chytil (start. č. 33) se speciálem Martini F2.
3 - Třetí byl Pavel Ulman (start. č. 104) s BMW M3 E36.
4 až 9 - Snímky pořízené v sobotu z první zatáčky.
10 až 12 - Záběry z depa.