Další tragická nehoda při závodech do vrchu na Laudoně

Další tragická nehoda při závodech do vrchu na Laudoně

Během mezinárodního automobilového závodu GMS Albrechtický kopec došlo v neděli 18. srpna těsně před 14. hodinou ke smrtelné nehodě jezdce se startovním číslem 33, který se svým závodním speciálem Martini F2 narazil ve velké rychlosti do stromu.


„32letý řidič svým zraněním podlehl i přes zásah záchranářů, kteří se pokoušeli o resuscitaci. Na místě byl i vrtulník, ten se bohužel vracel prázdný. Událost si převzali kriminalisté,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dita Holečková.

Jedná se už o druhou smrtelnou nehodu během čtyř let na této 4 km dlouhé trati se sedmnácti zatáčkami. V roce 2020 tady tragicky zahynul čtyřiačtyřicetiletý pilot Jiří Los. Vpředvečer letošního závodu se jezdci shromáždili u jeho pomníčku, aby uctili jeho památku.

Marie Hrynečková

Ondřej Chytil   *23. prosince 1991 - † 18. srpna 2024
Během své kariéry vystřídal monoposty jako MTX 1-03, Opel Lotus a Martini F2. Účastnil se šampionátů Mistrovství České republiky soudobých i historických vozidel i Maverick Hill Climb Czech. Úspěchy zaznamenal ve třídě dvoulitrových formulí, kdy skončil v MČR druhý v minulé sezoně a předloni třetí.
Na nejslavnějším závodu v České republice, na Ecce Homo, si připsal pět startů. V minulém roce se mu podařilo zvítězit ve třídě do dvou litrů v rámci MČR a v celkovém hodnocení třídy skončil třetí. (Zdroj: Hillclimb Czech Republic) 

Čest jeho památce!

https://www.lanskrounsko.cz/cz/zpravodaj/lanskrounsko/10914-zavodu-do-vrchu-v-albrechticich-predchazelo-ucteni-pamatky-jiriho-lose