Farář Jakub Keller s rodinou se loučí s Horní Čermnou

Farář Jakub Keller s rodinou se loučí s Horní Čermnou

Smích, slzy, zpěv, přátelské rozhovory, vzpomínky a dobrá nálada. Tato slova vystihují loučení s evangelickým farářem a jeho rodinou v Horní Čermné. Jakub Keller po dlouhých 26 letech mění své působiště a rozloučit se s ním přišli nejen místní evangelíci, ale i občané Horní Čermné a okolí.

Nedělní bohoslužba, kterou vedl Michal Branda, se nesla v netradičním duchu. Kromě písní, modliteb, kázání a požehnání zazněly i krátké proslovy a videovzkazy pro Jakuba Kellera. Od starosty Horní Čermné Lukáše Lešikara převzal oblíbený farář medaili. A dary předával i sám. V kostele zanechal pro svého nástupce bibli, konvičku na křty, kalich, klíč od kostela a také klíče od fary. Všichni návštěvníci pak dostali malou pozornost na památku.

Na party, která pokračovala na zahradě fary, zavzpomínala na život v Horní Čermné 26 obrazy i Tereza Kellerová, která se také výrazně podílela na dění v obci. Pořádala v Čermné tradiční Tříkrálovou sbírku, cukrárnu, jarmark a další charitativní akce. Děti - Matyáš, Mikuláš, Dorothea a Ester - si připravily kvíz, kde na sebe prozradily i tajemství ze života na čermenské faře.

Kellerovi, ať se vám daří!

Pavlína Brýdlová
Foto: Norbert Pauk, Pavlína Brýdlová, Matěj Brýdl

Rozhovor s Jakubem Kellerem si můžete přečíst TADY.