Miloš Beneš vystavil osm desítek obrazů v kinosále Krasíkov

Miloš Beneš vystavil osm desítek obrazů v kinosále Krasíkov

V kinosále Krasíkov probíhala 5. a 6. července výstava obrazů Miloslava Beneše. Většina Lanškrouňáků zná Ing. Miloše Beneše z dob jeho působení v Tesle jako projektanta, malování se však věnoval už od dětství.

Začínal ve školních letech, kdy žil v Dolní Dobrouči a pokračoval době studia stavební fakulty ČVUT v Praze, vojenské služby v Bechyni a hlavně nyní, kdy je v důchodu a žije v Krasíkově. Všechna tahle místa se jeho tvorbou promítají. Oblíbenými náměty jsou příroda, krajina s lidovou architekturou a starými domy, nechybí ale ani květiny a portréty.

V nedávné minulosti uskutečnil Miloš Beneš již dvě výstavy v Dolní Dobrouči a jednu Krasíkově. Ta letošní probíhala v čerstvě rekonstruovaném kinosále v Krasíkově, na který on osobně před několika lety zpracovával stavební projekt.

Architektonicky zajímavá, avšak zdevastovaná budova kinosálu již nutně potřebovala zásadní opravu. Jak potvrdil starosta obce Petr Jeřábek, nyní po rekonstrukci by ji obec ráda využívala na plesy, výstavy, různé společenské akce a možná i divadlo. Jak je patrné z posledního snímku ve fotogalerii, do budovy se vstupuje v místě klenutého oblouku, sál se táhne přístavbou v zadní části budovy. Vlevo od vstupu do kinosálu je hospoda.

Marie Hrynečková