Útulek Pet Heroes Lanškroun přijal šest psů z nezvládnutého chovu

Útulek Pet Heroes Lanškroun přijal šest psů z nezvládnutého chovu

Šestice psů živořila na dvorku rodinného domu – bez řádné veterinární péče a krmiva. Starší majitelka se kvůli zdravotním potížím uzavřela před okolním světem i vlastní rodinou.

A to bohužel i se svými psy, kterých se nechtěla vzdát, ačkoliv o ně dlouhodobě nezvládala pečovat. Psy vysvobodil až její odchod do nemocnice.

„Jde o tři feny a tři psy, kteří jsou na první pohled zanedbaní. Všichni jsou vyhublí a vyhladovělí. Srst měli špinavou a plnou dredů,“ popisuje vedoucí útulku Pet Heroes Lanškroun Renata Kristková. „Psi se hrbí, od přerostlých drápků je bolí tlapky, trpí průjmy. Mají silné záněty kůže, s bolestivými lézemi po celém těle. I stav zubů je hodně špatný. Jedna fena má navíc takzvaný krysí ocas, což znamená, že je úplně holý, to může být způsobené problémy se štítnou žlázou. Další fena má něco se zadní nohou, na kterou se ani nepostaví. Našlo se i několik hodně ošklivých zranění, která v minulosti nikdo veterinárně neošetřil. Psi jsou na tom opravdu špatně, i když vídáme ledacos, stejně nám jejich stav vyrazil dech.“

Jedná se o pět psů, kteří jsou kříženci bišonka a jednoho většího psa vážícího asi 25 kilogramů. Mají jizvy na těle i na duši, teď je čeká cesta za uzdravením. Zatím dostali antibiotika a čekají je rentgeny, sono, krevní a další testy a následně taky léčba nebo operace, podle toho, co budou potřebovat. „Doufáme, že nebudou mít žádné vážné následky a podaří se je vyléčit, aby mohli v budoucnu hledat nové rodiny, kde jim už nikdo nebude ubližovat. Uděláme všechno pro to, aby už v životě zažívali jen to dobré,“ dodává Renata.

Podle odhadu veterináře vyjde péče o pejsky na minimálně 60 000 Kč, útulek tak bude vděčný za každý dar na péči o ně. Pokud chcete pejskům pomoci znovu najít své zdraví a štěstí, přispějte jim skrze online darovací portál Darujme nebo na účet 2288471053/5500, VS 202413.

Darujme: https://www.darujme.cz/nezvladnutychov?fbclid=IwAR03H5VAx-2aPZA58CMIrS4eRt6nJptIhP-ybdaN53nztfT2rtIFsWaq3xU_aem_AUXcfrgiykL4MEQjz_qK0bd5BanM7n-7Ij3YKi6Lr455I5ZG8cftor84_-6A3ka8MK59VbH4IUeumKgHR6wbE12l

Web: https://phlanskroun.cz/psi-v-utulku/prijali-jsme-6-psu-z-nezvladnuteho-chovu/

Kontakt: Renata Kristková, tel. 724 813 222 e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Autorka fotografií: Renata Kristková

***

O Pet Heroes: Nezisková organizace Pet Heroes již od roku 2013 pomáhá domácím zvířatům v nouzi. Soustředí se jak na šíření osvěty v oblastech péče o zvířata, kastrací a množíren, tak na pomoc ostatním organizacím, které se o zvířata přímo starají. Sami v rámci projektu Handipet Rescue poskytují pomoc nemocným, handicapovaným či týraným zvířatům v nouzi. Od roku 2022 provozují také útulek v Lanškrouně.

Foto:
1 - Jeden pes je větší, váží asi 25 kg.
2 - Neléčené zranění z minulosti.
3 - Srst měli psi plnou dredů.
4 - Útulek bude vděčný za každý dar na péči o šest psů z nezvládnutého chovu.
5 - Pomozte jim ukázat, že na světě jsou i hodní lidé.
6 - V takových podmínkách psi živořili.