Starosta Horní Čermné doufá v otevření koupaliště ještě v letošním roce

Starosta Horní Čermné doufá v otevření koupaliště ještě v letošním roce

Jak si již mnozí všimli, tak nám pomalu finišuje stavba budovy občerstvení koupaliště v Horní Čermné. Na první pohled z venku to tak ale nevypadá, kvůli nedokončeným terénním úpravám, inženýrským sítím a fasádě. V době psaní článku je již objekt z 90 % dokončen. Instalatéři a elektrikáři provádí dokončovací práce, vzduchotechnika je namontovaná a některé místnosti dokonce už vymalované. Poslední měsíce se zhotovitel stavby potýkal se založením zbylé části objektu, kde budou převlékárny a WC pro invalidy. Na konci dubna se ale zadařilo a základové konstrukce byly dokončeny, a i zbytek objektu již stojí. Z venkovních prací chybí dokončit část dešťové kanalizace, vodovod, rozvody veřejného osvětlení, elektro, parkoviště a další zpevněné plochy. Na stavbě je ale nyní velice živo. V porovnání s podzimem, kdy by se dělníci dali spočítat na prstech jedné ruky, nebo tam vůbec nebyli, je to příjemná změna.

Gastro vybavení je již ve výrobě a jeho montáž proběhne v červenci. Předpokládaný termín otevření se posunul na začátek srpna, ale již nyní je dost pravděpodobné, že se bude muset o pár dní posunout kvůli kolaudaci a kontrole stavby hlavně z hlediska hygieny.

Již třikrát byl zveřejněn záměr na pacht tohoto nebytového prostoru k provozování občerstvení. Obec musí postupovat v souladu se zákonem o obcích a chovat se jako řádný hospodář. První zveřejnění záměru bylo tedy dle zpracovaného odhadu ceny pachtovného za 15 tis. Kč měsíčně. Při druhém zveřejnění byla cena snížena na 10 tis. Kč měsíčně. Poté bylo v souladu se zákonem vyhlášeno, že pachtýř může podat nabídku na měsíční pachtovné společně s otevírací dobou a nabízeným sortimentem. Přihlásil se jeden zájemce, ale rada obce tuto nabídku zamítla kvůli nepříznivé otevírací době a nabízenému sortimentu. Nyní provádíme kroky potřebné pro otevření na vlastní pěst. Máme objednanou velkou část nábytku a další věci potřebné pro zahájené provozu. Postupně uzavíráme smlouvy s dodavateli občerstvení a netrpělivě sledujeme dokončovací práce na stavbě. O přesném termínu otevření budete informováni. Pokud by měl někdo zájem, tak sháníme brigádníky na práci v občerstvení. V případě zájmu nás můžete kontaktovat na tel 739 630 511 či mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Budovou občerstvení ale areál koupaliště v Horní Čermné nekončí. Již v srpnu začnou práce na další etapě, kterou jsou volejbalové kurty. Jedná se o jeden antukový a jeden beach volejbalový kurt, na který se nám podařilo získat dotaci z Národní sportovní agentury. Vzhledem k tomu, že předpokládané dokončení bude na podzim, tak je otevřeme až na jaře příštího roku. V následujících měsících nás čeká dokončení projektové dokumentace na úpravu bazénu a zbytku areálu. Poté začne maraton shánění finančních prostředků. Držte nám palce s dalším rozvojem a doufám, že se ještě letos sejdeme v nově otevřené budově na hornočermenském koupališti.

Lukáš Lešikar, starosta Horní Čermné