Fotbal: „Sparťanská výzva"

Fotbal: „Sparťanská výzva"

V neděli 6. října čekal velký den tři hráčky našich přípravek. Jmenovitě Barču Duškovou, Natku Bednářovou a Julču Ježkovou. Za svoji pilnou práci a dobré výkony mezi kluky, dostaly pozvání na odehrání zápasu za dívčí tým AC Sparta Praha.

Za krásného nedělního počasí jely naše holky na zápas ve výborné náladě, plné chuti do hry a bez náznaku nervozity. Hned po příjezdu na stadion Slovanu Kunratice (kde se zápas odehrával proti místním klukům kategorie U9) se holek ujal trenér AC Sparta Praha WU9 Martin Hejno, se kterým se holky vydaly přímo do kabin. Hned na rozcvičce bylo vidět, že si holky s trenéry i ostatními spoluhráčkami velmi rychle sedly. Do samotného zápasu se pustily s velkým nasazením a chutí ukázat jak se u nás v Lanškrouně umí hrát fotbal a co vše se od našich trenérů naučily. Trenér Sparty holky střídal na různých postech, podporoval, chválil, radil a vše skvěle vysvětloval. Byť výsledkově zápas nevyšel, naše holky se předvedly ve velkém stylu, když z 5 vstřelených gólů Sparty, daly po jednom Barča s Natkou a Julča dokonce dva. Po zápase proběhla veselá děkovačka s fanoušky Sparty.

Slova trenéra AC Sparta Praha Martina Hejna:
„Holky nás zaujaly minulou sezónu na finále Planeo cupu U8 (konkrétně Barča a Natka). Ve spolupráci a dobré reference od trenérů FO Lanškroun jsme na zápas přizvali také Julču. Hráli jsme proti klukům ze Slovanu Kunratice. V tomto utkání jsme se střetli s velmi silovým soupeřem, který se nás ve spoustě soubojích snažil přetlačit. Musím říct, že holky se s tím vyrovnaly velice dobře. Přesto, že ne vždy nám to vyšlo, tak je důležité, že se holky dobře orientovaly v prostoru a hrály se zájmem volný prostor využít. Všechny tři zmiňované hráčky z Lanškrouna nás, trenéry, zaujaly svými výkony. Konkrétně rychlostí, skvělými fotbalovými dovednostmi a ctižádostí po vstřelení gólu. Určitě budeme rádi za další skvělou práci trenérů z FO Lanškroun, která napomáhá holkám ve fotbalovém rozvoji a my se s trenéry dívčí akademie AC Sparta Praha budeme snažit holkám dát možnost znovu dorazit do našeho tréninkového či zápasového procesu. V poslední řadě, bych rád poděkoval nejen holkám za jejich příkladný výkon ve sparťanském dresu, rodičům holek za možnost, kterou jim dali a přijeli sem s nimi a samozřejmě trenérům FO Lanškroun za skvělou spolupráci při organizaci účasti holek v dívčí akademii AC Sparta Praha."

Za celý FO Lanškroun děkujeme holkám za skvělou reprezentaci našeho oddílu a také celému dívčímu týmu AC Sparta Praha za takovou možnost pro naše hráčky. Nejen pro ostatní holky, ale pro všechny malé fotbalisty a fotbalistky by toto mělo být motivací do další práce, protože už v tak mladém věku mohou být v hledáčku velkých klubů.
Těšíme se na další spolupráci.

Michal Vejvoda