Začíná velká rekonstrukce ulice Sv. Čecha

Začíná velká rekonstrukce ulice Sv. Čecha

Od 2. září začínají stavební práce v Čechově ulici a v části ulice Strážní. Ulice Sv. Čecha je dnes (4. září) ještě průjezdná, ale na parkovišti před poliklinikou si již stavební firma Bricky, s.r.o. z České Třebové chystá zázemí.

Uzavírka obou ulic potrvá do 31. prosince. Vysoutěžená hodnota zakázky je 9,6 milionů korun. V rámci této stavební zakázky má být provedena kompletní rekonstrukce ulice S. Čecha od křižovatky se silnicí I/43 po nám. J. M. Marků a části ulice Strážní od křižovatky s ul. S. Čecha po křižovatku s ul. Máchovou. Rekonstruován bude celý uliční prostor – komunikace a chodníky, v ul. S. Čecha bude doplněno veřejné osvětlení (3 stožáry). Stavba se z větší části nachází v prostoru městské památkové zóny. Povrchy mají být provedeny převážně z žulové dlažby, v části ul. S. Čecha bude povrch asfaltový.

V tiskové zprávě města se uvádí, že objízdná trasa pro návštěvníky polikliniky bude vedena z ulice Dobrovského přes dočasné parkoviště s výjezdem na ulici Hradební. Pro občany žijící v této lokalitě budou od 9. září stanovena dočasná svozová místa, kam mohou přistavit své nádoby na komunální odpad.

Marie Hrynečková

Foto:
1 - Část ulice Čechovy od polikliniky k náměstí.
2 - Parkoviště před poliklinikou zabere zčásti stavební firma.
3 - Kvůli zprůjezdnění z ulice Dobrovského k poliklinice přes dočasné bezplatné parkoviště v bývalé autoopravně bylo nutné odstranit obrovské květináče. Zajímavost: pracovníci zajišťující jejich přesun odhadli, že jeden osazený květináč může vážit i přes půl tuny.

https://www.lanskroun.eu/assets/File.ashx?id_org=7892&id_dokumenty=21780