Regionem Orlicka 2024: Šumpík v závěrečné etapě potvrdil svoji dominanci

Regionem Orlicka 2024: Šumpík v závěrečné etapě potvrdil svoji dominanci

V závěrečné 85 km dlouhé etapě z Lanškrouna přes Letohrad, Žamberk, Ústí nad Orlicí, Českou Třebovou a zpět do Lanškrouna potrápil závodníky i doprovod déšť i náročný terén.

A závodníky v závěru potrápil také Pavel Šumpík (Roman Kreuziger Cycling Academy). Ten etapu rozhodl útokem 15 km před cílem před vrchařskou prémií na Skuhrov. Soupeřům prostě odjel a dojel si již pro třetí vítězství v letošních lanškrounských etapách. Spolu s vítězstvím Ondřeje Šafránka ve třetí etapě tak plzeňský Roman Kreuziger Cycling Academy získal všechny etapy.

Pavel Šumpík: "Povedlo se mi odjet už při stoupání do Skuhrova, přes prémii jsem za to vzal a do sjezdu jsem už jel sám. Ten sjezd je náročný, ale nemám to sem daleko, tak to mám najeté. No a od té doby jsem už za sebou nikoho neviděl. Všechna moje příprava směřuje k zářijovému mistrovství světa a Evropy a toto vítězství je potvrzením dobré formy."

Šéf týmu Roman Kreuziger Cycling Academy a zároveň reprezentační trenér Petr Kubias:
"Přijeli jsme sice v lehce oslabené sestavě, ale s dobře připraveným týmem, celá příprava minimálně u Pavla Šumpíka směřuje k MS a ME. Pro časovku jsme ladili poslední detaily a je vidět že je opravdu dobře připravený. Nyní jej čeká kratší odpočinek a pak poslední soustředění. Tahle vítězství jsou výsledkem dlouhodobé práce a jsem rád že se to povedlo."

Ředitel závodu Petr Bucháček: "V tuto chvíli jen děkuji všem. Bylo to náročné, od přípravy po tyto intenzivní tři dny. Díky policii státní, městské, městům a obcím, hasičům i dobrovolníkům, všem na koho jsem zapomněl i pánu Bohu, že to dopadlo bez vážnějších zranění. Závodníci podali skvělé výkony. Při těchto našich kratších etapách se závodilo od startu a kluci si to udělali opravdu těžké. No a brzy zase začnou přípravy na ročník následující."

Tisková zpráva
Foto: Jan Brychta