Vážení přátelé, 27. května od 18 hodin budete součástí výjimečného degustačního večera jehož téma je francouzská kuchyně. Celé šestichodové menu pro Vás připravil vynikající a uznávaný kuchař Miroslav Kalina. Vína jsou pečlivě vybrána sommelierem Vítem Hepnarem. Společně tato dvojice otevřela roku 2012 gourmet restauraci Kalina cuisine & vins kde nabízí prvotřídní pokrmy harmonicky doplněné pečlivě vybraným vínem.
Menu
Apéritif & Amuse-bouche
Slané koblížky se sýrem Gruyère a Crémant de Bourgogne extra brut
Šneci v listovém těstě s bernskou omáčkou Rully 2015 Domaine de la Folie
Pečený pstruh s jarní zeleninou a omáčkou ze šťovíku
Muscadet Sèvre & Maine Sur Lie 2015 Domaine de la Bretonnière
Teplá telecí terina se smrži, telecí šťávou a bramborovou kaší
Sancerre rouge La Croix du Roy 2012 Lucien Crochet
Osseau-Iraty s černými třešněmi
Malbec du Clos 2012 Clos Triguedina
Pálený krém ochucený verbenou a rebarbora s tvarohovou pěnou
Sauternes 2010 jeunes Poussez de Chateau Raymond Lafon
Miroslav Kalina
Miroslav Kalina pracoval jako šéfkuchař nebo na jiných pozicích v předních českých restauracích jako Bazar, Aqua, Kampapark, Šípek Bistrot, ADA a restauraci pražského hotelu Hoffmeister. Absolvoval řadu zahraničních stáží včetně tří restaurací, které jsou držiteli hvězdy v průvodci Michelin – ORO v Norsku a Krone (*) v Německu (*) a především v legendární tříhvězdičkové Les Prés d‘Eugenie u uznávaného šéfkuchaře a jednoho ze zakladatelů nouvelle cuisine (francouzské nové kuchyně) Michela Guerarda. Jeho tvář můžete znát z kuchařského pořadu Masterchef.
Cena degustace menu 1590,- za osobu
Cena degustace vín 390,- za osobu
Rezervace a objednávky provádějte na telefonním čísle 777 627 269.
Těšíme se na Vaši návštěvu!
Papaguy bar&grill
Havlíčkova 159, Lanškroun
www.papaguy.cz
facebook.com/papaguybar
instagram.com/papaguylanskroun
{jcomments off}