Papaguy bar&grill připravuje akci Filipíny s Daliborem Navrátilem, která se uskuteční v sobotu 29. dubna od 18 hodin.
Vážení přátelé kvalitního a vynikajícího jídla. Již po několikáté budete součástí degustačního večera s Daliborem Navrátilem, který si pro Vás připravil filipínské degustační menu, jež sestavil na základě cest za kulinářským uměním po tomto překrásném ostrovním státě. Filipínská kuchyně je jakýsi mix malajských, španělských a čínských vlivů, přičemž je asi nejméně pálivou a v zásadě mnohem jemnější kuchyní v celém regionu jihovýchodní Asie.
Menu
Smažené masové závitky Lumpia z jarního roládového těsta s marinovanými výhonky a pikantním mango chutney
Pečené filipínské kuře Adobo podávané se zeleninovou rýží
Tradiční polévka Hototay s kousky vařených mořských ryb a plodů v silném rybím vývaru s restovaným lilkem a červenou cibulí
Na dřevěném uhlí grilovaná vepřová krkovice Liempo s pečenou bramborou ve slupce a pikantní pastou z mořských korýšů
Národní filipínské jídlo Kalderetang baka z hovězího masa v silné hnědé omáčce s restovanou zeleninou, brambory a slaným sýrem
Pečené baby banány ve slupce s třtinovým cukrem a kvalitní vanilkovou zmrzlinou
Dalibor NavrátilOblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený kuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největšími láskami jsou ryby, mořské plody a klasická česká kuchyně. Zdaleka nejsilnější vztah má ovšem ke kuchyni francouzské pro její jednoduchost, důraz na kvalitu surovin, hojné užívání bylinek i pro lehkost samotných jídel.
Za své kuchařské mistrovství získal řadu ocenění včetně 1. a 3. místa v průvodci Grand Restaurant, která obdržel jako šéfkuchař v hotelu Villa Voyta. Je držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii Chaine des Rotisseurs, který obdržel od francouzské vlády za přínos pro gastronomii.
Cena degustace: 990,- za osobu
Rezervace: 777 627 269
Papaguy bar&grill
Havlíčkova 159, Lanškroun
www.papaguy.cz
facebook.com/papaguybar
instagram.com/papaguylanskroun
{jcomments off}