Mezinárodní mistrovství závodů do vrchu Albrechtický kopec vyhrál Miloš Beneš z lanškrounské stáje GMS

Mezinárodní mistrovství závodů do vrchu Albrechtický kopec vyhrál Miloš Beneš z lanškrounské stáje GMS

Víkendový závod (20. - 22. 8.) do vrchu na Laudoně, který se jel jako Memoriál Jiřího Lose, přivedl do Albrechtic nejen špičkové jezdce, ale i mnoho fanoušků rychlých automobilů. Ti obsadili stráně podél tratě a za krásného počasí si užívali výhled na čtyři kilometry dlouhou trať se 17 zatáčkami.

Albrechtický kopec je mezi jezdci oblíbený, podle jejich slov je trať rychlá, odsejpá, má nádherný asfalt. Údajně je to typicky bavorácký kopec. V některých úsecích je nejrychlejší jezdec schopen dosáhnout až 240 km v hodině.

Do závodu nastoupilo 120 jezdců z Čech, Slovenska, Německa a Rakouska.

Vítězem v absolutním pořadí se stal Miloš Beneš z GMS Racing Team (Lanškroun) na voze Osella FA 30, kterému se dokonce podařilo stlačit traťový rekord. Druhé místo obsadil Petr Vítek ze stáje Climart Racing Team s vozem Osella PA 30 a třetí Jiří Špalek z Eurovrak Racing Team na voze Norma M20F Evo. V první desítce se dále umístili David Komárek, Andreas Stollnberger (Rakousko), Ferdinand Madrian (Rakousko), Michal Novický, Marek Rybníček, Zdeněk Chudoba a Ivo Krampota. Z žen byla nejlepší Tereza Machová z RTM-Motosport s vozem Norma M20F.

Mezi závodníky si dobře vedli i jezdci z lanškrounského regionu. Například Milan Hrubý s vozem Chevrolet CORVETTE byl ve své třídě druhý a celkově 52. Petr Lešikar s Hondou Civic byl ve své třídě rovněž druhý a celkově 88. Milan Stejskal s Ladou VFTS byl celkově 91. a ve své třídě obsadil také druhé místo.

Závod na Albrechtickém kopci byl šestým podnikem letošního seriálu Mezinárodního mistrovství závodů automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech 2021.

Text Marie Hrynečková
Foto autorka a Jacopo Hrynečko