Ostrov: Markova jízda

Ostrov: Markova jízda

Poslední srpnový den uspořádala Stáj M & M Ostrov Markovu jízdu. Podle majitelky stáje Miloslavy Markové akci pořádají s kamarády už spoustu let. V minulosti jezdili na společnou asi tříhodinovou vyjížďku, ale teď už třetím rokem organizují akci na místě.

Na zdejším kolbiští jezdci absolvují několik disciplín - parkur do 50 cm, barrel race, hobby horse, opičí dráha - pidi lidi, trail sedlo a také in hand trail, kdy je kůň veden na ohlávce bez použití udidla a překonává překážky. Hodnotí se, zda je provede bez chyb. Účastnili se jezdci z okolí např. z Dobrouče, Hnátnice, Lanškrouna, Vendolí, Třešňovce, Ostrova... Kolbiště Markových je v krásném přírodním areálu s prostorem pro stánky s občerstvením i parkování návštěvníků.

„S kamarády jsme se domluvili, že tentokrát uděláme akci jako dobročinnou a veškerý výtěžek ze startovného a vstupného poputuje na dva útulky, jeden je pro koně a druhý pro pejsky," vysvětlila paní Marková. Návštěvníci tak svojí účastí podpořili útulek pro koně Pinta druhá šance u Příbrami a psí útulek Dočasky u Páji ve Skuhrově.

Marie Hrynečková
Foto: autorka a Jiří Pospíšil

 

Foto:
1, 9 a 11 - Jedním z úkolů bylo přenesení vlajky.
2 - Dále ve vymezeném obdélníku provést obrat vlevo o 360°.
3 - Další překážkou bylo ze hřbetu koně otevřít branku, projít a zase ji za sebou zavřít.
5 a 6 - Přechod přes kavalety.
13 a 14 - In hand trail, kdy jezdec vede koně na ohlávce a překonává překážky. 
7, 8, 9, 12 a 15 - Předávání pohárů a odměn za jednotlivé disciplíny.

Související články