Výstava, o které nikdo neví

Výstava, o které nikdo neví 😉

Koncem minulého týdne se v Lanškrouně v areálu Domova pro seniory objevila „Výstava, o které nikdo neví". Takto ji alespoň nazvala autorka Helena Görnerová, která na velkoplošných fotografiích (formátu 110 x 70 cm) přibližuje těžkou práci koní v lese.

O zahájení výstavy, o níž jsem samozřejmě předem nevěděla, jsem si nechala vyprávět od žen z Domova pro seniory. Byly nadšené nejen výstavou, ale také tím, že mezi ně přišel i skutečný kůň s kočím. Krásný zážitek!

Helena Görnerová k zahájení výstavy na svém FB profilu píše: „Díky moc Evě Vetché, že mě oslovila a že konečně mé fotky uvidí i Lanškroun. A moc dík Janu Vítkovi, že se těhle bejkáren účastní se mnou. Ano, ten kůň odpoledne v parku bude jeho a myslím, že toho i na besedě napovídá tradičně víc, než já... 😉
No a hlavně, hlavně moc děkuju mému muži, že to zase celé navozil a postavil. Bez něj by to doopravdy nešlo. 😘 Výstavu tam pár dní necháme, tak si naplánujte procházku."

Fotky ve fotogalerii byly pořízeny v sobotu, ovšem hned v pondělí 20. května přišly bouřky a výstavu zčásti poničily. Autorka to vzala sportovně a situaci okomentovala slovy: „No, na tu včerejší bídu ještě dobrý. Jdeme to opravit. Ve čtvrtek nebo pátek definitivní ukončení a odvoz, tak kdo jste nestihl, ještě chvilka je. Prý tu včera před bouřkou bylo hodně lidí, mám radost."

My děkujeme Heleně Görnerové, že udělala radost nejen obyvatelům Penzionu pro seniory, ale i mnoha lidem z města, kteří si chodí výstavu prohlédnout.

Marie Hrynečková
foto: Marie Hrynečková, Helena Görnerová