Majáles na téma Letem světem

Majáles na téma Letem světem

První květen opět patřil studentům předposledních ročníků lanškrounského gymnázia. Tentokrát jsme s nimi mohli procestovat celý svět. Ať už díky převlekům během průvodu, ale hlavně později při jejich vystoupeních na téma Letem světem.


Obě třídy, septima i 3. ročník, zvolily shodný začátek - nástup na palubu letadla a pak už mohli diváci hádat, v které ze zemí se právě nacházejí. Rychlé vstupy byly vtipné, výstižné, nabité energií a bravurně provedené. Diváci byli nadšeni, skandovali, tleskali a sem tam přilétly na pódium dokonce i nějaké podprsenky.

Studenti se skvěle zhostili i módní přehlídky, během níž předvedli sportovní oblečení firmy Čumíš na mě? z Jablonného nad Orlicí. Tento slogan, stejně jako další podobné, třeba „Nějak bude", „Mě jebne!", „Čumět is not a crime" a „Namaste, motherfuckers" zdobily veškeré předváděné oblečení.

Nabitým programem, v němž nechyběla spousta dětských tanečních vystoupení a hudebních koncertů, prováděl moderátor Ondra Pokorný. Závěr večera patřil kapelám Divokej Bill revival a 301.

Marie Hrynečková

 

Foto:
2 a 3 - Majáles startuje, starosta Radim Vetchý předává studentům klíče od města.
4 až 7 - Studentský průvod.
8 - Studenti prodávali lístky do tomboly, jeden za 10 korun.
9 a 10 - První kapelou, která otevírala program, byl One Brain.
11 až 17 - Módní přehlídka Čumíš na mě? Sportovní oblečení předváděli studenti. Na snímku č. 17 i s Jiřím Kostkou Vackem, majitelem firmy Čumíš na mě?
19 s 21 - Vystoupení dětských tanečních souborů I. Z. Dance a Sluníčko.
22 a 23 - Majáles bez moderátora Ondry Pokorného si už neumíme představit.
24 až 31 - Letem světem se septimou.
32 až 38 - Vystoupení 3. ročníku.