Podávání návrhů do participativního rozpočtu je ukončeno

Podávání návrhů do participativního rozpočtu je ukončeno

Od 3. května měli občané města a zapsané spolky se sídlem v Lanškrouně možnost podávat své návrhy ve 3. ročníku participativního rozpočtu, podílet se na rozhodování o městských financích a přispět tak ke zkvalitnění života ve městě.


Podávání návrhů bylo ukončeno 31. července. Obyvatelé města znovu projevili svůj zájem o město a aktivně se do projektu zapojili. Od 17 navrhovatelů bylo prostřednictvím elektronického formuláře zasláno 25 zajímavých projektů, které se nejčastěji týkají inovací v oblasti Lanškrounských rybníků, doplnění městského mobiliáře nebo investičních úprav v různých částech města.


 „V roce 2019 se Lanškroun zařadil mezi česká města, která vyzvala své obyvatele, aby se podíleli na rozhodování o veřejných prostředcích a přispěli svými návrhy k rozvoji města. Od té doby jsme zrealizovali celkem osm projektů, další čtyři čekají na dokončení. Vážím si všech aktivních občanů, kteří přicházejí se stále novými nápady, a není jim lhostejné, co se děje v jejich okolí. Od myšlenky k realizaci není vždy jednoduchá cesta, přesto se najde mnoho těch, kteří jdou do toho s námi, a to mě těší dvojnásob“, dodává starosta města Lanškroun.


V nadcházejícím období budou zástupci městského úřadu posuzovat realizovatelnost jednotlivých návrhů, jejich reálnou cenu a dodržení pravidel participativního rozpočtu. V průběhu října budou projekty prezentovány na webových stránkách města a v městských novinách tak, aby se s nimi mohla veřejnost seznámit. Od listopadu se spustí hlasování, do kterého se budou moci zapojit všichni občané města Lanškroun starší patnácti let. Na realizaci projektů je vyčleněna částka jeden milion korun. Vítězné návrhy třetího ročníku se realizace dočkají v roce 2022.

Tisková zpráva MÚ