Náměstí o druhé adventní neděli

Náměstí o druhé adventní neděli

Po adventním koncertu Lanškrounského smíšeného sboru pod vedením Vlaďky Jetmarové v kostele sv. Václava si mohli Lanškrounští uživat druhou adventní neděli na náměstí J. M. Marků.

Nakupovat, občerstvit se či sledovat jednotlivá vystoupení... Na pódiu jako první vystoupila kapela VoHuBa (zkratka Vokální hudební bandy), složená z velmi mladých dívek (13 až 17 let). Následoval koncert folkové kapely Elixír a program zakončila ohnivá show skupiny Honorata z Letohradu.

Marie Hrynečková

Foto:
1 - Kapela VoHuBa ze Štědrákovy Lhoty. Složení Josie Reichlová ukulele, klavír a zpěv, Veronika Pátková - kytara a zpěv, Viktorka Káčerková - baskytara a zpěv a Laura Markovičová - cajon a zpěv.
2 - Kapelu Elixír tvoří muzikanti: Iveta Nováková (zpěv, kytara, djembe, perkuse), Miloš Lehký (zpěv, kytara), Petr Jurášek (zpěv, kytara, flétny) a Míla Sládek (basa).
3 - Ohnivá show letohradské skupiny Honorata. Ta se zaměřuje na historické akce všeho druhu, např. bubenická a taneční vystoupení, ukázky chladných a palných zbraní, šermířská vystoupení a také ohnivé show.
4 - Ježíškova nebeská kancelář je i letos hojně využívaná, návštěvníci mohou napsat svá přání Ježíškovi na nekonečně dlouhý dopisní papír. Loni tak vznikl dopis dlouhý 90 metrů.
6 - Děti se vyřádily v kašně.
7 - Ohnivá show skupiny Honorata probíhala před pódiem za velkého zájmu veřejnosti.