Hlasujte pro projekty čtvrtého ročníku participativního rozpočtu

Hlasujte pro projekty čtvrtého ročníku participativního rozpočtu

Od května do konce července letošního roku měli obyvatelé města možnost podávat návrhy do 4. ročníku participativního rozpočtu. Od 1. do 15. listopadu máte možnost vybírat z 16 projektů, které do hlasování postoupily z původních 26 navržených. 10 projektů bylo z hlasování vyřazeno z důvodu nedodržení pravidel či nesplnění všech podmínek. V jednom případě byl navržený projekt stáhnut navrhovatelem.

Abyste se s projekty mohli blíže seznámit, budou zveřejněny na webových stránkách města, na webových stránkách participativního rozpočtu, v městských novinách č. 11 a na facebookových stránkách města. Stejně jako v předešlých letech se nabízí dva způsoby hlasování. Je možné hlasovat online na stránce mujrozpocet.lanskroun.eu nebo využít hlasovacího formuláře, který bude součástí městských novin č. 11.

HLASUJTE ZDE

Pravidla hlasování zůstávají stejná. Bude možné udělit jeden kladný či záporný hlas nebo pro projekt nehlasovat. Každý občan Lanškrouna starší 15 let může hlasovat pouze jednou pro každý projekt. Kladný hlas má váhu 1 bodu, neutrální 0 a záporný hlas 0,5 bodu.

Ze třetího ročníku vzešlo sedm vítězných projektů. Dokončeny byly práce na úpravách parkové plochy za fotbalovým hřištěm. U lanškrounských rybníků byl černou barvou označen již třetí běžecký okruh dlouhý 4,6 km s převýšením 74 m. V centru města přibylo šest nádob na tříděný, změn se dočkal také sál lanškrounského zámku v podobě nové opony, nových harlekýnů, závěsů i horizontu. Do konce roku bude vybudován nový vstup do Dlouhého rybníku a jednotlivé rybníky budou označený názvem. Připraveny jsou i vítací cedule, které budou umístěny na vjezdech do města.

Tisková zpráva města