Lanškrounské rybníky byly označeny názvy

Lanškrounské rybníky byly označeny názvy

V těchto dnech se u lanškrounských rybníků objevily nové modré cedule s bíle vyznačeným názvem jednotlivých rybníků. Příchozí tak přesně vědí, u kterého z rybníků se právě nacházejí.

Nápad označit rybníky jejich názvy byl podán ve třetím ročníku participativního rozpočtu a v tuto chvíli již byl uveden v život.

Ve třetím ročníku participativního rozpočtu obyvatelé Lanškrouna hlasovali pro celkem sedm projektů. Pět jich již bylo uskutečněno. Dokončeny byly práce na úpravách parkové plochy za fotbalovým hřištěm. U lanškrounských rybníků byl černou barvou označen již třetí běžecký okruh dlouhý 4,6 km s převýšením 74 m. V centru města přibylo šest nádob na tříděný odpad. Změn se dočkal také sál lanškrounského zámku v podobě nové opony, nových harlekýnů, závěsů i horizontu.


Dva návrhy jsou ještě ve stadiu rozpracování, vítací cedule, které budou umístěny na vjezdech do města, jsou již připraveny. Poslední návrh bude realizován do konce roku. Jedná se o vybudování dalšího vstupu do Dlouhého rybníku s pozvolným sklonem z důvodu snazšího přístupu i pro méně mobilní.

Marie Hrynečková