Lanškrounský útulek praská ve švech – pomozte s jeho rozšířením

Lanškrounský útulek praská ve švech – pomozte s jeho rozšířením

Spousta opuštěných pejsků a málo adopcí. Právě to má za následek to, že kapacita útulku v Lanškrouně už nestačí. Zvířátek v nouzi přitom neustále přibývá. „Potřebujeme navýšit kapacity, aby u nás mohli najít útočiště další psi.

To znamená zakoupit nové venkovní kotce,“ osvětluje vedoucí útulku Renata Kristková. „Kotce potřebujeme hlavně pro psy, kteří u nás bohužel nejspíš zůstanou několik let, protože se kvůli jejich velikosti, ničení věcí nebo jiným problémům těžko adoptují. Hlavně pro ně chceme kotce s možností výběhů, abychom jim to tu co nejvíce zpříjemnili. Budeme moc rádi za jakýkoliv příspěvek,“ dodává.

Přispět na kotce můžete libovolnou částkou na číslo účtu 2288471053/5500, VS 202225.

Psů v útulku je nyní kolem dvaceti a potřebuje být schopný přijímat další nalezené nebo týrané psy. Mezi ně patří například rodina dobrmanů, tři štěňátka, máma a pes. Ti do útulku přišli o prvním červnovém víkendu poté, co je policie kvůli týrání odebrala majiteli. Vypadali jako kostry plné červů, štěňata měla částečně atrofované svalstvo, matka měla i střižené uši, třebaže je to v ČR zakázané. Pejskům se díky péči a léčbě daří už o moc lépe, ale bohužel se stále potýkají s následky pobytu u původních majitelů. U mámy štěňátek se později přišlo na problémy se štítnou žlázou, u štěňátek krevní hodnoty zase ukázaly problémy se slinivkou a játry. To může být následkem masivního začervení, ale také něčím jiným. Ani problémů s červy se pejsci zatím nezbavili a je nutné znovu nasazovat odčervení.

Útulek Pet Heroes Lanškroun se nachází v areálu Střední školy zemědělské a veterinární Lanškroun a patří k neziskové organizaci Pet Heroes z.s. Pečuje o pejsky a kočičky v nouzi, buď ty z ulice nebo od majitelů, kteří se dostali do nouze nebo se ke zvířatům nechovali hezky. Pejsky léčí, stará se o ně a navrací jim důvěru v člověka. Každý pes má pravidelné venčení, ať už od pracovníků nebo venčitelů – dobrovolníků. Útulek navštěvují také praktikanti a praktikantky ze středních zemědělských škol.

Tisková zpráva
Foto: Dana Faltejsková

Web: https://phlanskroun.cz/aktuality/mame-plno-pomozte-nam-prosim-zvetsit-kapacity/

Kontakt pro doplňující informace/návštěvu útulku: Renata Kristková (Tel.: 724 813 222, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)