Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 Wyświetleń:569x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 Wyświetleń:355x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 Wyświetleń:272x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 Wyświetleń:753x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

190116 mladezI v letošním roce vyhlašuje město Lanškroun ve spolupráci s komisí pro výchovu a vzdělávání anketu s názvem „Mládež reprezentuje město Lanškroun“.
Anketa „Mládež reprezentuje město Lanškroun“, díky které je možné upozornit na výborně výsledky jednotlivců i kolektivů ve sportu, kultuře i vědomostních soutěžích, má v našem městě již více než dvaceti letou tradici.


Do ankety Mládež reprezentuje město Lanškroun za rok 2018 mohou být nominováni jednotlivci nebo kolektivy do 19 let, kteří mají trvalý pobyt ve městě Lanškroun nebo reprezentují město Lanškroun.

Navrhovat kandidáty do ankety může škola, klub nebo jiná organizace, k níž se vážou úspěchy nominovaného, případně fyzická osoba (například rodiče, prarodiče), pokud úspěch reprezentanta nesouvisí s organizací. Jeden navrhovatel může nominovat více reprezentantů.


Předsedkyně komise Dagmar Flídrová říká: „Máme dobré zkušenosti s elektronickými nominacemi, i letos je proto přijímáme pouze elektronickou formou. Pro každý přihlášený tým a pro každého přihlášeného jednotlivce stačí vyplnit formulář, který je k dispozici na adrese: https://goo.gl/forms/1Tjn1Jyi7DIOj0Bt1.


Nominace budou přijímány do 10. února 2019, poté komise pro výchovu a vzdělávání anketu vyhodnotí.

Na slavnostní vyhlášení výsledků obdrží nominovaní jednotlivci a kolektivy včas pozvánku.

Tisková zpráva MÚ