Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 Hits:489x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 Hits:174x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 Hits:240x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 Hits:750x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

200110 vodaV ranních hodinách 10. ledna došlo v Lanškrouně k havárii vodovodu na křižovatce ulic Nádražní a Hradební, těsně pod Komerční bankou. Po obou stranách ulice jsou nyní označené výkopy. K této události se vyjádřil na městském webu starosta Radim Vetchý, který upřesňuje:

„Porucha je poměrně rozsáhlá a nesnese odklad. Pracovníci, kteří opravu zajišťují, předpokládali, že odstávka vody nebude nutná a vše vyřeší dnes (10. ledna).

Vzhledem k tomu, že se stále nedaří havárii odstranit, dojde k odstávce dodávky vody. Odstávka dodávky vody proběhne zítra dopoledne, tj. v sobotu 11. ledna od 7:30 do 10:00 hodin na celém náměstí J. M. Marků a všech přilehlých uličkách.

S ohledem na uvedené skutečnosti vám doporučujeme zajistit si na sobotní dopoledne zásobu pitné vody. Je možné, že odstávku a opětovné spuštění dodávek vody, bude doprovázet zakalení vody ve vodovodním řádu.

O stavu odstraňování havárie vás budeme průběžně informovat. Žádáme vás o případné informování svých známých a příbuzných, ke kterým by se tato informace nemusela dostat a je pravděpodobné, že se jich odstávka vody týká.

Pracovníci, kteří opravu havárie zajišťují, předem děkují za pochopení nastalých komplikací."