Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 Hits:494x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 Hits:174x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 Hits:247x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 Hits:750x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

190623 moto4. ročník charitativního mostosrazu se konal ve dnech 31. 5. - 2. 6. v areálu UP Obora Hurt. V pátek nás dorazili již tradičně podpořit motorkáři z partnerského města Dzierżoniów a také z Jablonce nad Nisou. Celým večerem provázela kapela Hadron, kterou si všichni skvěle užili zpěvem i tancem.

Navštívila nás také Kristýnka Hácová, která se sotva vrátila z nemocnice. Kristýnka trpí těžkou formou psoriázy (lupenka), již několik let nemá vlasy a trpí také kardiomyopatií(onemocnění srdce). Spojili jsme se s nadačním fondem Daruj vlasy, který Kristýnce vyrobí paruku z pravých vlasů.

V sobotu se konalo již tradiční křtění motorek na Mariánské hoře, které se zúčastnilo na 140 motorek. Kolona poté pokračovala na letiště v Ústí nad Orlicí, kde byla připravena dechberoucí kaskadérská show.

Po návratu do areálu proběhly různé soutěže, tombola o hodnotné ceny a také krásné exotické vystoupení břišních tanečnic Mayabelly. Dorazila také Michalka Bedrníčková (trpící Downovým syndromem) s celou rodinu, která je patronkou letošního motosrazu. Akci si všichni velice užili. Michalka nám poděkovala krásným ručně vyrobeným dárkem. Večerem provázely hudební skupiny OurA.S., Kabát-Revival-Live a legendární Quiz. Večer jsme zakončili dražbou malé čtyřkolky a ohňostrojem. Akce se zúčastnilo přes 420 návštěvníků.

Chceme moc poděkovat všem sponzorům, bez vás by to nešlo, všem návštěvníkům za skvělou podporu, ale také všem pracovníkům UP Obora Hurt. Pomáhat má smysl. Děkujeme!

Text a foto z motosrazu
Motobanda Lanškrounska z.s.

 

Výtěžek z charitativního motosrazu věnovali členové Motobandy 21. června handicapovaným dětem. Šedesát tisíc korun předali rodině Michalky Bedrníčkové, která by za ně ráda pořídila speciální dvojkolo, na němž by mohla Michalka jezdit společně s jedním z rodičů nebo se starším bratrem. Michalka si zároveň převzala "pokladničku", v níž byla nespočítaná suma, kterou věnovali účastníci motosrazu. Výše částky pro ni po otevření pokladničky bude překvapením.

Dvacet tisíc korun předal Karel Bureš za Motobandu Kristýnce Hácové z Damníkova, která chodí do 2. třídy ZŠ na Smetanově ulici. Částka byla původně určena na pořízení paruky z pravých vlasů. Fond "Daruj vlasy" se však po seznámení s příběhem Kristýnky rozhodl, že ji paruku vyrobí na své náklady, a proto si Kristýnka bude moci za peníze dopřát něco jiného. Pravděpodobně to bude léčebný pobyt, kde by se jí mohla lupenka zlepšit.

A pomyslný šek na 20 tisíc korun převzala také ředitelka ZŠ Hana Minářová na zakoupení elektrospotřebičů. Má totiž na starosti provoz tří budov, a to budovu na nám. Al. Jiráska č. 140, budova na ul. Dobrovského 63 a budova bývalé ZŠ speciální na Olbrachtově ul. 206. "Zrovna minulý týden nám dosloužila pračka," zmínila ředitelka, že pomoc přichází v pravý čas.

Text a foto z předání šeků
Marie Hrynečková