Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 Hits:481x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 Hits:173x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 Hits:233x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 Hits:749x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

190112 hanzlikPolechtat bránice diváků přijel 10. ledna do Lanškrouna herec Jaromír Hanzlík doprovázený svým kamarádem, místním rodákem Alešem Krulichem. Jen tak mimochodem připomenuli hned zpočátku na fotografiích loňskou cyklistickou výpravu, kterou absolvovali z Prahy do Lanškrouna (pouze s přespáním v Lázních Bodaneč). "Jezdíme spolu na kolech dost, ale takhle daleko to bylo poprvé," upřesnil herec, který "cestu" dostal jako dárek ke svým sedmdesátinám.

Jaromír Hanzlík líčil historky ze života, hlavně z Divadla Na Vinohradech, kde působil třicet let. Publikum se bavilo tím, jak Hanzlík věrně napodoboval své kolegy při různých zážitcích či trapasech na jevišti i za jevištěm. A nebyli to ledajací herci, ale velká jména, jako třeba Ilja Prachař, Radek Brzobohatý, Zdeněk Řehoř, Jiřina Bohdalová, Ilja Racek, Hana Maciuchová... Pochopitelně nechyběla ani jeho nejčastější filmová partnerka Daniela Kolářová.

Oblíbený herec si loni vyzkoušel i roli scénáristy, když se rozhodl napsat scénář k filmu Léto s gentlemanem. Jak k tomu došlo povyprávěl v závěru svého vystoupení.

"Jednoho dne jsem přišel do velkého pražského květinářství. Tam byla taková prosklená kukaň, v ní seděla paní a čuměla do počítače. Já byl zákazník a vůbec si mě nevšímala. Tak jsem řekl (hodně nahlas) Dobrý den! Paní se vyděsila, zmateně gestikulovala a ukazovala přitom na počítač. Ona se totiž v ten okamžik dívala na Léto s kovbojem. Tak jsme se tomu zasmáli a ona mi řekla: Pane Hanzlíku, proč už se netočí takový milý filmy jako bylo Léto s kovbojem? Já se na to koukám už po patnáctý a pořád mě to baví.
Tak jsem přišel domů a vyprávím to Lence (partnerce) a Lenka povídá: Když seš tak nespokojenej, tak si něco napiš sám. Říkám: Proč ne? Tak jsem začal psát. A mě vám to nějak začalo bavit, tak jsem psal a psal a když jsem to měl hotový tak jsem to dal přečíst Lence, pak synovi, kamarádům... No a když neřekli, že je to blbý, tak mně načechrali peří, že jo? No, zkrátka a dobře, došlo to tak daleko, že jsme to loni v létě natočili.
Točili jsme ve Zduchovicích a režíroval to Jirka Adamec. Protože, já když jsem to psal, tak jsem mířil poměrně dost vysoko a říkal si, kdo by mi to tak asi mohl režírovat? Nabídnu to Menzelovi. Bohužel, všichni víme, co se mu stalo. No, a jednou takhle jdu v metru a vrazí do mě Adamec. Deset let jsme se neviděli. Co děláš... no, já jsem teď dopsal filmový scénář... a on tak pohrdlivě řek: Tys napsal filmový scénář? To bych si teda rád přečet. Tak jsem mu to večer poslal. Ráno mně volal: Ty vole, to je dobrý, to musíme natočit! Všímáte si - to musíme natočit - už to bylo jeho.
Takže to máme natočený a 14. února, na svátek zamilovaných, bude mít film premiéru."

V Lanškrouně bude film Léto s gentlemanem promítán od 17. do 19. února.

Marie Hrynečková

 

Foto:
1 - Cyklistická dvojice Hanzlík-Krulich dorazila k ceduli Lanškroun.
2 - Potkali se s Evou Pallovou z Lanškrouna, která je několik kilometrů doprovodila.
8 a 9 - Ředitelka Kulturního centra Jaroslava Havlíčková oba pány odměnila za jejich výkon medailí.
10 - Při závěrečné ukázce z nového filmu selhal projektor, běžel jen zvuk. Jaromír Hanzlík se rezolutně ohradil proti tomu, že nefunguje obraz a chvíli se zdálo, že se do opravy zařízení sám pustí.
11 - Růžena Krulichová v rozhovoru s hercem, který si ji během představení tak trochu dobíral.
12 - Autogramiáda a pamětní podpis pro školní časopis Béda vydávaný na ZŠ B. Smetany.
13 - S Evou Pallovou, kterou herec s odstupem několika měsíců bezpečně poznal. Prý podle očí.
14 - Jaromír Hanzlík v obležení žen.