Lesní klub Březinka v Horním Třešňovci

170212-klub14. října 2016 poprvé otevřela své dveře maringotka, která slouží jako zázemí Lesnímu klubu Březinka.  Skupinka nadšených rodičů, kteří se zajímají o alternativní a inovativní směry ve vzdělávání, uskutečnila tak svůj velký plán – umožnit dětem trávit čas v přírodě – poznávat její kouzlo za každého počasí. Inspirací nám jsou lesní mateřské školky, které již delší dobu fungují po celé naší republice, a ve světě ještě déle – www.lesnims.cz.

Provozovatelem je Škola jinak Lanškrounsko, z. s.

Březinka je v provozu zatím každý pátek od 8h do 16h. Kapacita šesti dětí je pomalu naplněna.  Věk dětí je od 3-7 let, ale lze individuálně vzít i děti mladší. Zázemí nám tvoří upravená maringotka, kde se děti ráno schází, svačí, obědvají a poté i spinkají. Maringotka se nachází na soukromém pozemku, který sousedí s domem s č. p. 20.

Každým pátkem se prolíná jedno téma, o kterém si povídáme a hrajeme hry. Např. jsme měli téma  - Poznej sám sebe, hudební pátek atd.

V těchto mrazivých dnech, kdy není možné být celé dopoledne venku, máme pro děti vždy nachystaný program uvnitř maringotky – různé kreativní činnosti z papíru, látek, atd. Na podzim a v zimě za příznivějších teplot, jsme po ranní svačince vzali batohy na záda a vyráželi do lesa.  Na 12 h nám paní Leona Kysilková z Horního Třešňovce dováží obědy ze své kuchyně. Její strava vychází ze sezonních potravin s ohledem na alternativní stravovací směry. Po obědě si připravíme matrace, každé dítě si vleze do svého spacáku a odpočíváme. Někteří znaveni přírodou usnou, někteří si jdou po pohádce malovat či něco tvořit.

O děti se starají pracovníci Lesního Klubu Březinka – Lucie Kolínská, Petra Jirásková a Lucie Kráčmarová.

Březinka v této době své služby nabízí zatím jen v pátek, ovšem v nejbližší době plánujeme rozšířit provoz na dva dny. Vše záleží na obsazenosti a zájmu rodičů.

Více informací lze nalézt na webových stránkách Březinky  - www.lesniklubbrezinka.cz a poté u pracovníka Březinky  - Lucie Kolínská, tel: 603 721 724, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Za Lesní klub Březinka
Lucie Kolínská