Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 581x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 372x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 273x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 753x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

200218 poliklinikaMěsto Lanškroun udělalo další důležitý krok k rekonstrukci polikliniky. Na podzim loňského roku bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavby. Jeho vítězem se stala společnost VW Wachal a.s. V úterý 18. února pak došlo k podpisu smlouvy, na základě které bude staveniště předáno 4. května.

Zároveň také finišuje podpis smluv s lékaři a připravují se i náhradní prostory pro ordinace v podobě stavebních úprav.

Do výběrového řízení se přihlásily čtyři stavební společnosti. Nejnižší cenovou nabídku, 121 438 755,83 Kč, předložila firma VW Wachal. Tato společnost splnila i veškeré další podmínky výběrového řízení. „Nejenže přišla s nejvýhodnější finanční nabídkou, zároveň je to společnost, která má zkušenosti s výstavbou a rekonstrukcí zdravotnických zařízení. V minulých letech například rekonstruovala operační sály, laboratoře a zdravotnické zázemí pro pražský IKEM nebo také vnitřní části budovy Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT,“ sdělil za hodnotící komisi místostarosta Oldřich Strnad.

V nové poliklinice bude mít ordinaci obvodní lékařka, gynekologie, chirurgie, neurologie, ORL, plicní, logopedie nebo speciální rehabilitace. Chybět nebude ani radiologie a ultrazvuk, laboratoř biochemie, stanoviště Sanity a kanceláře VZP. „Jsem rád, že nová poliklinika dostojí svému názvu a bude se opravdu jednat o zařízení, ve kterém budou mít zastoupení různé lékařské profese,“ komentuje podepsání smluv starosta města Radim Vetchý.

S prvními náročnějšími pracemi také dojde ke stěhování některých lékařů do náhradních prostor. Neurolog MUDr. Břečka bude ordinovat v ulici Dobrovského 233, MUDr. Křibský - ORL v domě s pečovatelskou službou v ulici 28. října 20 a MUDr. Reslerová bude mít ordinaci v ulici B. Němcové 125. O termínu stěhování budou pacienti včas informováni.

Celá budova je koncipována jako třípodlažní, tvořena je dvěma trakty propojenými schodištěm. V suterénu budovy jsou pak navržena parkovací stání. Výstavba bude probíhat ve dvou etapách. Během první bude odbourána dvojice zadních křídel stávající budovy. V uvolněném prostoru a části plochy vnitrobloku vznikne nová část, do které se přesune provoz polikliniky během druhé etapy. Ta počítá se zbouráním zbytku budovy a dostavbou do ulice S. Čecha podle projektu. Bourací práce budou prováděny s maximální opatrností a šetrností tak, aby neměly negativní dopady na provoz zdravotnických zařízení. Důležitá ale i tak bude trpělivost jak ze strany lékařů, tak pacientů.

Tisková zpráva města

 

Foto:
1 - Za společnost VW Wachal a.s. Kroměříž podepisoval smlouvu ředitel firmy Ing. Viliam Wachal, za Město Lanškroun starosta Mgr. Radim Vetchý.
2 - Na snímku zleva vedoucí odboru investic a majetku Ing. Pavel Bartas, referent odboru investic Jiří Zatloukal, Radim Vetchý, Viliam Wachal a místostarosta Mgr. Oldřich Strnad.
3 a 4 - Vizualizace a zákres budoucí polikliniky do fotografii.
5 a 6 - Neurolog MUDr. Milan Břečka bude ordinovat v ulici Dobrovského 233.
7 - Pro ordinaci ORL MUDr. Jindřicha Křibského se připravují prostory v domě s pečovatelskou službou v ulici 28. října 20.
8 - MUDr. Vladimíra Reslerová bude mít ordinaci v ulici B. Němcové 125. Prostory se již stavebně upravují.