Lanškroun má nového místostarostu a dva zastupitele

161204-zastNa jednání zastupitelstva města 30. listopadu došlo k personálním změnám ve vedení města i v zastupitelstvu. Z pozice místostarosty odstoupil Bohumil Bernášek (ČSSD), který se pro rezignaci rozhodl po zvolení krajským radním pro školství. Dle platné koaliční smlouvy mezi Lanškrounským fórem, ČSSD, Volbou pro město a částí ANO patří post místostarosty ČSSD. Nebylo proto překvapením, že zastupitelé zvolili novým místostarostou Miloše Smolu (ČSSD).

Ve veřejné volbě získal celkem 16 hlasů z 20 přítomných. Na uvolněné místo radního byl zvolen Bohumil Bernášek.

 

 

 

Slib složili dva noví zastupitelé – Ladislav Sychra (ANO) a Lukáš Boháč (ODS) a nahradili tak své stranické kolegy, kteří na zastupitelský post rezignovali.

Nejprve ze zastupitelstva odstoupil Jaroslav Kužel, který byl v zastupitelstvu od voleb v roce 2014. Bývalý městský právník vedl do voleb hnutí ANO. To získalo ve volbách dva mandáty (Oldřich Strnad a Jaroslav Kužel). Po odstoupení Jaroslava Kužela se zastupitelem stal první náhradník, kterým je dle výsledků voleb podnikatel Ladislav Sychra. Ten byl v lanškrounském zastupitelstvu již v letech 2006 – 2014, od roku 2006 do roku 2010 byl navíc radním.

Dalším zastupitelem, který se vzdal svého křesla, byl Martin Košťál z ODS, který byl v zastupitelstvu města nepřetržitě od roku 1994, tedy celých 22 let. Od roku 2002 do roku 2010 byl také starostou města. Poté, co Martin Košťál na svůj zastupitelský post rezignoval, se stal novým zastupitelem Lukáš Boháč, který byl zastupitelem (a současně radním) od ledna 2014, kdy nastoupil jako náhradník do zastupitelstva za odstupujícího Martina Rollera. V říjnových volbách roku 2014 Lukáš Boháč mandát nezískal a stal se prvním náhradníkem.

Marie Hrynečková

 

Úvodní foto:

nový místostarosta Miloš Smola

 

 

 

Současné složení zastupitelstva:

Lanškrounské fórum:

Radim Vetchý – starosta

Pavel Resler – radní

Marta Šilarová – radní

Matěj Brýdl

Josef Fuchs J

Jaromíra Staňková

 

 

ODS:

Stanislava Švarcová

Marie Borkovcová

Monika Dušková

Lukáš Boháč

 

 

 

ČSSD:

Miloš Smola – místostarosta

Bohumil Bernášek – radní

Roman Ehl

 

 

 

KDU-ČSL:

Jiří Kráčmar

Miroslav Kuťák

 

 

ANO 2011:

Oldřich Strnad – radní

Ladislav Sychra

 

 

Volba pro město:

Jaroslav Karlík – radní

Milan Minář

 

 

KSČM:

Richard Nosek

 

 

TOP 09:

Stanislav Popelář