Nové obchody vedle Kauflandu se otevřou zákazníkům nejpozději na Velikonoce

retailV bezprostřední blízkosti hypermarketu Kaufland v Lanškrouně pomalu vyrůstá nové obchodní centrum tzv. Retail či Retailpark. Toto centrum bude rozděleno na pět samostatných jednotek sloužících pro obchod a služby. Nakupující zde najdou obchod se spotřební elektronikou K+B Expert Elektro, lékárnu Dr. Max, textil a oděvy Kik, drogerii Teta, či domácí potřeby Orion nebo obuv a módní doplňky Quick Shoes.

Na stavbu bylo vydáno stavební povolení stavebním úřadem Městského úřadu Lanškroun již na konci května 2016. Na podrobnosti ohledně termínu otevření jsme se zeptali pana Jaromíra Skalníka z firmy Feurtes Development s.r.o., která má výstavbu na starosti: "S dokončením výstavby a otevřením počítáme na jaře 2017, nejpozději však do velikonočních svátků. Následně poté počítáme se začátkem výstavby Retailu 2 vlevo od Kauflandu. Zde předpokládáme termín otevření na konci léta, cca v září 2017. Informace o detailní skladbě obchodů tady zatím ještě není známa."

Plánované investiční náklady na vybudování Ratailu 1 činí 30 milionů Kč. Před ukončením stavby dojde ještě ke konečné úpravě terénu a to převážně vysvahováním, v místech, kde to nebude možné, jsou navrženy opěrné stěny. Na takto upravený terén budou provedeny sadové práce.

Tisková zpráva MÚ
Foto:
Marie Hrynečková č. 1 a 2
Stanislav Vimr č. 3